Hitta rätt frisyr

Alla har vi nog testat en frisyr vi ångrat. Kanske var den en total katastrof eller bara inte så bra som man hade föreställt sig. Hemligheten bakom en bra frisyr ligger dock till stor del i vilken ansiktsform man har.

Runt ansikte

Ett runt ansikte är omkring lika långt som det är brett och med mjuka drag. Bra frisyrer för denna ansiktsform är de som förlänger ansiktet något. För att åstadkomma denna effekt kan man satsa på volym ovanpå huvudet men inte på sidorna. Undvik därför saker som page och lockar i höjd med kinderna. Har man svårt att få volym i håret kan man alltid skaffa förlängningar och sätta upp håret.

Avlångt ansikte

Ett avlångt ansikte är ett som är längre än det är bredd och med en smal haka. Här vill man satsa på med volym på sidorna och undvika mittbena och långa frisyrer som ger volym uppe på huvudet. Lugg och sidbena, lockar eller uppklippt är ofta väldigt snyggt.

Fyrkantigt ansikte

Ett fyrkantigt ansikte är som ett runt men med kantigare drag och bredare haka. Bra frisyrer är de som mjukar upp dragen som medellånga frisyrer och exempelvis mjuka lockar och snedlugg. Sätter man upp håret kan det bli bättre med hängande slingor. Undvik väldigt rakt hår, kort page och tjockt hår.

Rektangulärt ansikte

Ett rektangulärt ansikte liknar ett avlångt med har skarpare drag och bredare haka. För denna ansiktsform vill man korta ned ansiktet och mjuka upp det. Mycket volym på sidorna som lockigt hår passar bäst här. Det man absolut vill undvika är rakt, platt hår.