Håll både dig och dina träningskläder fräscha efter träning

Allt fler människor i Sverige har börjat träna regelbundet. Det spelar egentligen ingen roll vilken slags träning du ägnar dig åt, all träning är bra träning. Så länge du rör dig och aktiverar dina muskler är det något positivt.

Om du redan tränar vet du med dig att träningskläder, handskar och skor kan börja lukta rätt unket i väskan. Som tur är finns det saker du kan beställa online som gör att din träningsväska luktar bättre. Så ett knep för att slippa dålig lukt i träningsväskan för alltid är att köpa hem luktpåsar med en lätt och behaglig doft.

Håll en god hygien efter träningen

När du tränar och får upp pulsen kommer du att svettas, oavsett hur intensivt du tränar. Det är därför av yttersta vikt att du duschar efter träning, antingen på gymmet eller när du kommer hem. När du svettas och inte duschar av dig det kan svamp och bakterier bildas. Det i sin tur kan orsaka klåda, irriterad och infekterad hud.

Om du tränar ofta kan du tvätta av dig snabbt i duschen eftersom det inte är bra att duscha för mycket heller. Tre till fyra gånger i veckan är lagom, mer än det kan ge olika slags hudproblem.