Bashudvårdsprodukter

Raka sigHuden är kroppens största organ och är viktig att vårda för att den ska må bra, framför allt för oss som bor i Sverige där det kalla klimatet under främst vinterhalvåret gör att huden utsätts för större påfrestningar. Att vårda sin hud är viktigt för alla vare sig man är gammal eller ung, kvinna eller man.

Vilka produkter är då bra för den som vill hålla sin hud i ett bra och friskt skick? För den som inte vill ha en halv skönhetsbutik hemma kommer här några tips på bra basprodukter att ha hemma. Det kanske låter lite konstigt, men faktum är att män borde ha större anledning till att se om sin hy än kvinnor, då porerna i mäns hud ofta är större, vilket gör den mer utsatt för smuts och orenheter. Dessutom är mäns hud mer oljig än kvinnors på grund av ett högre testosteronvärde.

En stor del av mäns hudvård består i rakningen och vad man gör med huden efter denna. Se till att fukta huden innan rakning, då sår på detta sätt lättare undviks. Efter rakning är det viktigt att använda någon form av återfuktare då huden ofta kan bli torr i samband med rakning. Använd absolut inte produkter med olika typer av alkoholer i ansiktet då detta lätt torkar ut huden.

Ansiktskräm

I övrigt är det all idé att använda någon form av rengöringsprodukt för ansiktet då mäns hud som sagt lättare blir oljig och därav även lättare smutsig. Efter att man rengjort ansiktet är en ansiktskräm eller fuktighetskräm en god idé.

För kvinnor är det precis som för män viktigt att rengöra sin hy morgon och kväll. Även om det inte syns så har huden under dagen samlat på sig mycket smuts och orenheter. En mild rengöringsprodukt in någon form råder bot på detta.

Som tidigare nämnts får män lättare än kvinnor smutsig hy, dock så kvinnors hy känsligare för sol samtidigt som den ofta åldras lite fortare. Därför är det extra viktigt att använda en ansiktskräm med UV-filter, exempelvis det naturliga SPF 15, och även en så kallad anti-age-kräm för att undvika att rynkor och linjer uppstår.