När du upplever nackbesvär

Om du upplever nackbesvär kan det bero på överansträngning av muskler, men också dålig hållning. Du kanske har en punkt i nacken som gör väldigt ont, det vill säga en muskelknut.

Experter hos Muskelcentrum kan ta hand om de här besvären. De ger behandlingar som mildrar och mjukar upp en spänd nacke.

Avslappnande bad för smärtlindring

Ett varmt bad kan ge tillfällig lindrig eftersom värme stimulerar blodcirkulationen, vilket mjukar upp ömma muskler. Ha gärna i ett väldoftande epsomsalt. Det innehåller nämligen magnesiumsulfat som kan minska svullnader. Värmeljus och rogivande musik är också bra eftersom en avkopplade miljö hjälper kroppens muskler att slappna av.

Ta hjälp av en naprapat

Börjar en muskel att krångla kan följdeffekten lätt bli att även andra muskler tar skada. En naprapat är expert på att hitta ursprunget till dina besvär och behandlar muskelproblemet på rätt sätt. Efter en behandling får du råd beträffande din hållning och praktiska övningar för att stärka din muskulatur.

Stretcha som katten

Katter behöver flexibilitet för att hoppa högt och jaga byten. Därför börjar de gärna dagen med att stretcha och sträcka ut kroppen. Även människor mår bra av stretching och här är exempelvis Yoga ett bra alternativ för att mjuka upp kroppen på egen hand i vardagen.