Träning, en väg till bättre hälsa

Att träning är en väg till bättre hälsa kan nog de flesta hålla med om. Däremot har vi inga garantier att vi ska kunna hålla oss friska under vår tid här. Vad som helst kan hända och det är vår uppgift som människa att se till så vi gör det bästa av den tiden. Genom att vi tränar så ökar vi våra chanser att leva längre.

Hur vi tränar har till viss del betydelse men inte lika viktigt som att vi tränar. Det kan räcka med 30 minuters promenader om dagen för att det ska ge effekt. Så det finns egentligen ingen ursäkt utan alla kan röra på sig efter sin förmåga. Försök hitta en stund per dag och ge er ut för en stunds fysisk aktivitet. Försök hitta den träningsform som ni finner glädje i. Klart att variation är en fördel vid träning så försök att kombinera promenader med exempelvis simning eller någon annan skonsam träning.

Träningskläder och annat som underlättar för er är viktigt att skaffa sig. Det blir mer på riktigt om man tar på sig sina träningsplagg när man ska ge sig iväg för sin power walk eller vad man nu hittar för träningsform. Ett annat sätt som gör att du skaffa dig hund. Detta gör att du oavsett väder eller vad du tycker måste ut för att rasta hunden. Det kan vara en motivation om något att ge sig ut för motion. Både du och hunden får den motions som krävs.