Ta hand om dig

Sommaren är här och många ser fram emot en semester med sommar, sol och bad. Idag tänkte vi dock prata om något annat. Vikten av att ta hand om sig själv. När det är dags att ha semester är det många som planerar in väldigt mycket som ska hinnas med. Men när ska vi då ta hand oss själva?

Det är lätt att glömma bort att semestern också ska vara en tid att ladda batterierna. Om du inte gör det är det risk att det kommer bli väldigt jobbigt att börja arbeta igen då du inte fått vila upp dig.

Men detta gäller inte bara när du har semester. Du måste också se till att du mår bra när du arbetar. Se till att du inte stressar för mycket och våga säga nej. Du har bara ett liv att leva.

Här finns det mycket man kan göra för att förebygga ohälsa och olyckor. Hör med din arbetsplats hur de jobbar med dessa saker. Det finns många hjälpmedel som kan vara livsviktiga om olyckan är framme och innebär också en trygghet för dig som anställd.

Även fast vi främst vill trycka på att du tar dig tid att det lugnt på semestern så är det också viktigt att du mår bra resten av året. Det går inte att vila ikapp dig från den stress du utsätts för dagligen. I sådana fall måste någon form av förändring till. Kanske att du byter jobb eller berättar för din chef att du har för mycket att göra.