Skapa nya vanor

Sommaren är för många en tid för avslappning och eftertanke. Det är förståeligt med tanke på att man ofta har semester någon gång under sommarmånaderna och därför har mer tid för just dessa aktiviteter. Men sommaren kan också vara en tid då man bryter med sitt gamla liv och skaffar sig nya, bättre vanor. Det är detta som dagens text ska handla om. Hur man bryter sina gamla vanor och ersätter dessa med nya och (förhoppningsvis) bättre.

Ett exempel på en vana som kan vara bra att bryta är rökning. Att röka är som du säkert vet väldigt dåligt för din kropp och sommarens projekt skulle kanske kunna vara att lägga av med denna dåliga ovana. Men hur gör man då detta? Det finns så klart massvis med olika alternativ och dessa fungerar olika bra på olika människor. Vårt förslag är dock ett hjälpmedel som kommit allt starkare på senare år. Vi pratar om E-cigaretter. Dessa ger dig fortfarande nikotinkicken och liknande som vanliga cigaretter ger, men du slipper många farliga ämnen som till exempel tjära. Perfekt om du bestämt dig för att sluta med andra ord.

Vi går raskt vidare till ytterligare en vana som kan förbättra din livskvalité avsevärt. Träning. Att träna är för många förknippat med en del ångest och det är ofta som svårast att börja. Det är därför viktigt att du hittar en träningsform som passar dig. Det blir då lättare att motivera sig och förhoppningsvis kan du fortsätta under en längre tid. Det är ofta just detta som är det svåra. Att fortsätta. Det är därför viktigt att du hittar en träningsform som du tycker är rolig. Det kommer då inte vara så svårt att hålla i och träna kontinuerligt.