Grundläggande hudvård

Hudvård är något vi alla ägnar oss åt i någon utsträckning. Men somliga spenderar nog lite väl lite tid på detta och många tänker inte mycket på vad de faktiskt utsätter sin hud för. Med detta i åtanke är det värt att veta ett par saker om grundläggande hudvård.

Bra hudvård utgår först och främst från vilken hudtyp man har. Använder man produkter ämnade för en annan hudtyp än den man har får man sällan lika bra resultat. Faktum är att man kan göra sina problemområden värre genom att använda fel produkter.

Skaffa inte mängder av olika produkter utan satsa på ett par stycken av riktigt hög kvalitet. Det blir både enklare och mer skonsamt mot huden att välja denna väg.

Tänk på att det finns områden av huden som är betydligt känsligare än andra. Läpparna och huden kring ögonen är två typexempel där huden är både tunnare och mer ömtålig. När man applicerar kring sådana områden är det extra viktigt att vara noggrann.

Rengöring och makeupborttagning är också viktigt att vara noga med. En pH-neutral borttagningsprodukt är alltid att föredra, speciellt om man har känslig hud då makeup kan vara mer påfrestande för personer med denna hudtyp.

Återfuktning är också något man ska ta på största möjliga allvar. Ju mer makeup och ju fler produkter man använder desto viktigare blir det att arbeta just med återfuktningen. Försöker man inte behålla hudens naturliga fuktbalans kommer detta förr eller senare leda till en rad olika besvär.

Något många ofta hoppar över i hudvård är faktiskt något av det mest grundläggande: solskydd. Solljus är så klart något vi alla behöver, men UV-strålarna är som många säkert redan vet även skadliga för vår hud.

Kan man göra allt detta kommer man ge sig själv de bästa möjliga förutsättningarna för en riktigt fin och hälsosam hud!