Håll huden ung längre

Vi kan ännu inte stoppa vårt åldrande, alla blir gamla och får rynkor i slutändan. Men du kan hjälpa huden att hålla sin lyster ungdomlighet längre! Det krävs bara några små förändringar i vardagen och skönhetsrutinen för att huden ska få de bästa förutsättningarna att hålla sig ung och fräsch.

Sluta röka

Det säger sig själv att huden ålders i förtid och får en matt och glåmig ton av cigaretter. Fimpa på en gång och byt ut cigaretterna mot e-cigaretter istället. Du andas ut vattenånga och kan välja själv om du vill ha nikotin eller inte. För dig som aldrig har provat det här förut finns det bra startpaket att köpa.

Undvika UV-strålning

Vi hör bara om UV-strålning men det finns i flera varianter. UVB går bara genom det översta hudlagret medan UVC-strålar är farligt, dock när den inte oss utan plockas upp av atmosfären. UVA är den strålning som kommer från solen och vi får den vare sig vi står i strålande sol eller skugga. Tänk främst på att skydda dina händer, fötter och ansikte från UV-strålning med solskydd och solglasögon. UV-strålning påskyndar åldrandet av huden.

 Tvätta ansiktet

Skaffa en ny kvällsrutin: innan eller efter du har borstat tänderna tvättar du ansiktet med ljummet vatten eller med en skonsam cleanser. Ta alltid bort smink innan du går och lägger dig. En cleanser eller nattkräm skyddar huden, innehåller solskydd och tillför fukt. Det gör huden spänstigare och starkare. Det är inte för inte som Hollywood-stjärnor har långa skönhetsrutiner varje morgon och kväll.