Rätt produkter för din hud

Att ta hand om sin hud är en investering för framtiden. Genom att sköta om huden på rätt sätt bromsar du det naturliga åldrandet, med en starkare, mer hälsosam och vackrare hud som följd. Generellt sett består den dagliga hudvårdsrutinen av två tillfällen, morgon och kväll, med rengöring, återfuktning i minst två steg, serum och fuktighetskräm, samt speciella produkter som serum och kräm för bland annat det känsliga ögonområdet och läpparna.

Ett par gånger i veckan bör du även (försiktigt) inkludera exfolierande produkter samt någon typ av närande och fuktigivande ansiktsmask, som boostar hyn och tillför det där lilla extra. Produkter efter hudtyp Exakt hur du ska sköta om huden och vilka produkter du ska välja avgörs av din hudtyp. Det är viktigt att använda hudvård som passar just din hy, för bästa effekt och att undvika oönskade reaktioner.

Ofta hittar du ett större sortiment av hudprodukter på nätet, vilket gör att du mycket väl kan köpa dem online, så länge du är säker på vilka märken och sorter som fungerar för dig. Förutom att vi människor har olika hudtyper förändras huden även med stigande ålder, vilket kan vara bra att ha i åtanke.

Även saker som graviditet eller stress kan göra att hudens behov ändrar sig över tid. Våra olika hudtyper Enkelt uttryckt brukar man dela in människans hudtyper i torr hy, känslig hy, fet hy, mogen hy samt blandhy. Sedan kan var och en ha en blandning av dessa, eller fläckvis uppdelat i ansikten. Namnen är ganska självförklarande: torr hy behöver mycket fukt, känslig hy är ofta reaktiv och reagerar på starkare ingredienser, fet hy tenderar till oljighet och orenheter medan mogen hy börjar förlora sin fasthet och lyster.

Därför är olika hudvårdsserier anpassade för dessa hudtypers individuella förutsättningar. Om du är osäker på vilken hudtyp du själv har kan du prova att boka in en konsultation hos någon lokal hudvårdssalong.