Hur du sköter ditt spabad

Visst är det härligt att kunna krypa ner i ett spabad? Det finns flera fördelar med att ha ett spabad hemma. Och för att göra det ännu mysigare kan du mer tips online. Men grundförutsättningen för att hålla badet rent och fräscht är ändå rengöring och underhållning. Här går vi igenom de viktigaste punkterna, så att du lär dig hur du sköter ditt spabad.

Rengöring

Hur ofta du behöver rengöra ditt badkar beror på hur mycket du använder det. Vid regelbunden användning rekommenderas sparengöringsmedel ca en gång per månad. Du behöver också hälla ner smörjmedel i avloppet och fördela med pistongen. Avkalkning behövs en gång per år, och se då till så du använder ett medel anpassat för just ditt spabad.

Underhållning

Vattnet i ditt spabad bör ha ett pH-värde på 7,3. Du behöver även klor. Följ doseringen på paketet. En gång per vecka bör du göra en chockklorering, som innebär att du tar tre gånger dosen av klor och låter det gå igenom ditt spa en gång. För att hålla vattnet fräscht är det bra om du duschar innan du går ner i badet, samt byter vattnet helt två gånger per säsong.