Allmänt om hudvård

Huden är ett organ och inte vilket organ som helst, nämligen kroppens största organ. Huden behöver god omvårdnad och om du inte redan har gjort det, så börja ta hand om den nu. Att vårda sin hud är något som man aldrig kommer att ångra, unna dig själv att välja såväl skönhetsprodukter som kläder med största omsorg.

Vi är många som älskar morgonduschen, känslan av att känna sig fräsch och pigg innan man ska iväg på jobb eller skola är ibland ovärderligt härlig. Men faktum är att experter menar att man inte ska duscha på morgonen för varmt vatten i kombination med tvål öppnar upp porerna vilket inte är optimalt vid en start på dagen, då man i regel utsätts för exempelvis en hel del föroreningar under en dag som kan skada huden.

Huden är med andra ord ett väldigt utsatt organ som behöver vårdas och skyddas i största möjliga mån, välj kläder med god kvalité och inte kläder som innehåller mycket kemikalier och osköna sömmar. Ett exempel på en tröja som är väldigt snygg men också skonsam mot huden är Perfect tee-tröjan som du hittar hos företaget Mayla som förövrigt har ett brett utbud av snygga, trendiga och neutrala kläder tillverkade i skonsamma material.

När det kommer till hudvårdsprodukter så växer den ekologiska marknaden med stormsteg vilket är glädjande för oss som vill skydda huden på ett miljömedvetet och hälsofrämjande sätt. Ett företag som ligger i framkant när det kommer till att producera ekologiska hudvårdsprodukter för män och kvinnor är företaget Jordklok, hos dem hittar du ekologiska produkter till rimliga priser. Skäm bort dig själv eller ge bort deras ljuvliga Lemon & Tea Tree Shower Gel.