Ekologiska produkter – från mat till hudvård

Att tänka på miljön blir allt viktigare för många idag. Det gäller både när vi ska köpa mat eller helt andra produkter, så som hudvårdsprodukter och leksaker till barnen. Idag blir det dessutom enklare och enklare att hitta miljövänliga och ekologiska produkter inom en rad områden.

Ekologisk mat

När många av oss hör ordet eko eller ekologisk tänker vi på mat och livsmedel av olika slag. Det här är området där ekologiska produkter har fått som störst spridning och idag hittar du ekologisk mat i nästan alla livsmedelsbutiker. I Sverige är alla ekologiska livsmedel certifierade och märkta, så det är inget problem att hitta rätt bland hyllorna i mataffären. För att en produkt ska räknas som ekologisk måste den innehålla minst 95 % ekologiska ingredienser.

Ekologiska hudvårdsprodukter

Ett annat område där det har blivit allt mer populärt att handla ekologiskt är smink och hudvård. Dels kan man använda sig av oljor och produkter som man annars använder i till exempel matlagning, och dels finns det hela serier och till och med märken som satsar på ekologiska produkter. Hos Eco Living hittar du det mesta du kan tänkas behöva inom ekologiska produkter, så som mat, skönhet och hudvård, hälsa och hushåll.

Ekologiska och giftfria leksaker

Ett tredje område där många börjar satsa på att tillverka ekologiska och miljövänliga produkter är leksaker. Man har till exempel upptäckt att det finns gifter i många populära leksaker. Faktum är att nästan var femte leksak innehåller bly, vilket varken är bra ur en ekologisk- eller hälsosynpunkt. Idag finns det tack och lov fler och fler leksaker där skaparna har tagit hänsyn till detta och gjort dem helt giftfria och ibland även plastfria. Att plastbanta sitt hem, till exempel vad gäller leksaker, är också en viktig del inom ett ekologiskt tänk.